top of page
Search

Fiske i Lofoten

Updated: Feb 15, 2022


Havfiske kan være utfordrende avhengig av størrelsen på fisken du fanger, men når du fanger din egen fisk, koker den fersk og deler den med venner og familie, er den så givende og deilig. Etter en fisketur, kan du ta med fisken du fanger til bobil, rorbua eller ferie hytte og lag kokt torsk med lever og løk eller filet, BBQ, fisk og chips, fiskekake, stekt tunge og kokt rogn.


Fiske i Lofoten er så populært fordi sannsynligheten for at du får en fisk er så høy gjennom hele året. Men å fange en stor skrei er best når torsken kommer fra utsiden av lofotveggen til Vestfjorden i Mars måned. Annen fisk du kan fange er sei, hyse, steinbit, uer, lyr, kveite og flyndre. Det er en overflod av fisk i området fordi de forvaltes godt av kystvakten og fiskeridirektoratet


Lofoten er også et så vakkert og rolig sted å ha sommerferie med venner og familie fordi du er omgitt av natur overalt. Hvite sandstrender, tusenvis av øyer, store fjell som stiger rett fra havet og midnattssolen gjør det til en opplevelse du alltid vil huske. På en fisketur kommer du bort fra veiene og er omgitt av de beroligende bølgene i havet.


Har du noen gang prøvd sløying og filetering av fisken du nettopp har fanget? Det får deg til å føle at du virkelig er en del av livets sirkel og blir takknemlig for fiskens liv som du vil motta et nærende måltid for. Noen kan kalle dette primitive, men det er virkelig en velsignelse å fange din egen mat og vite hvor maten kommer fra i disse dager.


I tusenvis av år har fiskere i Nord-Norge levd utenfor det verdensberømte atlantiske torskefisket like utenfor kysten av Lofoten. Norsk tørrfisk er verdenskjent for sin høye kvalitet. Skrei vandrer fra Barentshavet til Lofoten for å reprodusere om våren. De blir fanget og eksportert for fiskekjøtt, lever og torsk rogn. Folk over hele verden betaler en høy pris for den norske torsken. Når du besøker Lofoten, får du oppleve denne delikatessen fersk fra havet.


Vestfjorden er et av Norges 5 mest beryktede kystområder fordi været skifter så raskt og havet kan bli veldig grovt. Når du skal på fisketur, er det best å velge en stor, trygg og stabil båt med en erfaren lokal kaptein. Heldigvis har World Sea Explorers alt dette.

69 views0 comments

Comments


bottom of page